Lokal rigmand glæder kommunens ældrecentre med koncerter

Fra venstre: Pianist Søren Riis, Anette Oxenbøl, Jørgen Glidov (Foto: Privat)
Profilbillede
dato

Der er liv og glade dage på Rudersdal Kommunes Aktivitets & plejecentre denne sommer. Glæden bliver skabt, fordi en lokal borger fra kommunen vil donere midler til kommunens ældste borgere. Den første koncert løb af stablen tirsdag den 4/7 og nu følger endnu 12 arrangementer.

Det er den tidligere Bakkesangerinde Anette Oxenbøll der sammen med sin pianist fra Vejle, Søren Riis har fået opgaven at skulle underholde og skabe ekstra glæde denne sommer i Rudersdal Kommune. Sammen har de lagt et program, der får minderne frem hos de ældre, og ikke mindst skaber sangglæde, livsbekræftelse og smil på læben. Hvem kender ikke ”glemmer du så husker jeg”, ”sådan var det ikke i halvfemserne”, eller ”ska´vi sove eller hva´?”

Vi oplevede især under Coronatiden, hvor meget sang og musik kom til at betyde for os alle. På TV, I alle stuerne, på gader og stræder blev musikken og fællessang en ny måde at finde sammen på. Glemte sange fra højskolebogen blev nyfortolkede, og gode gamle hist var pludselig blevet omdrejningspunkt for fællessang på alt fra skolegården til ældrehjemmet.

Anette Oxenbøll er født og opvokset i Ålborg. Hendes far var skuespiller, så de ”skrå brædder” kom hurtigt ind med modermælken, og Anette var ikke ret gammel før hun som barn vandt de første talentkonkurrencer.

Skuespil, sang og musik har altid fyldt meget, men egentlig mest i fritiden. Anette var mange år ansat i SAS og SPIES, hvor turistbranchen havde hendes fulde opmærksomhed, men hendes gode humør og professionelle tilgang til optræden på diverse scener, førte Anette Oxenbøll til Bakkens Hvile. Anette fortæller med smil i stemmen, om de mange fantastiske år på Hvilen på Dyrehavsbakken, som er verdens ældste sangerindepavillon – og har du ikke allerede været der, er det bare om at komme afsted.

At få så fint besøg på Plejecentrene i Rudersdal Kommune kommer ikke af sig selv. Og desværre er økonomien på danske pleje & aktivitetscentre ofte så stram, at professionel underholdning ikke er første prioritet, når der skal synges fra sangbogen.

I Vedbæk bor Jørgen Glidov med fruen Mette. Begge nyder stadig at være erhvervsaktive, og alt imens Mette bruger fritiden i huset og i den store parklignende have, ja, så har hr. Glidov travlt med det ene frokostmøde efter det andet. Her skabes kontakter og relationer som absolut medvirker til det gode netværk.

Jørgen er egentlig uddannet revisor og har været dygtig inden for ejendomme og pantebreve. Og heldigvis har Jørgen hjertet på rette sted når han siger: ”Lykken er ikke at få noget, Lykken er at kunne give noget”.

- Vi har ingen børn der skal arve, så derfor kan vi bruge lidt midler på at glæde andre. Samfundet har givet mig så meget, nu kan jeg give lidt igen til den generation lige over jeg selv – en generation som har opbygget så meget, og som vi sætter alt for lidt pris på, udtaler Jørgen Glidov.

Da Jørgen for få år siden selv blev ramt af en alvorlig nyresygdom, besluttede han sig for, at en del af formuen skulle sættes til side i Jørgen Glidov Fonden. Denne skal støtte Københavns Boldklub, især ungdomsarbejde, Nyreforeningen, Parkinsonforeningen samt støtte Dansk Kulturliv. Og således kan vi takke en privat borger, at alle ældrecentre i Rudersdal Kommune får besøg de næste par måneder.

Fondens midler skal jo gerne bruges, så tiltaget denne sommer skulle gerne få andre til at søgefonden penge inden for de respektive støteområder. Jørgen Glidov er i øvrigt også sponsor til mange andre projekter, samt sponsor i FCK og Lyngby Boldklub.

Dansk kultur er blandt andet højskolesang og bakkesang. Dette findes ganske enkelt ikke nogen andre steder i verden. Derfor er pianist Søren Riis ekstra glad for netop denne opgave. Han har i en årrække spillet på landets efterskoler og højskoler, netop med det formål at højne kendskabet til den danske sangskat.

Søren er professionel pianist med baggrund i rytmisk klaver, og arbejdet med danske sange har gjort musikstudiet med blandt andet viser til en livsstil. Kai Norman Andersen og Liva Weel er netop nu på arbejdsbordet, hvilke også er med på programmet i Rudersdal Kommune

Vi glæder os alle til at møde det ældre publikum i Rudersdal Kommune

Søren Riis - Pianist

Kilde: Søren Riis
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.