Socialrådgiver til Skolefraværsteamet

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Gentofte Kommune søger dedikeret socialrådgiver til vores nye tværfaglige skolefraværsteam!

Brænder du for at hjælpe børn og unge med et bekymrende skolefravær? Og kunne en stilling i vores nye skolefraværsteam være noget for dig? Så læs med her!

I Gentofte Kommune vil vi styrke vores hjælp og indsatser til de børn og unge, som har et bekymrende fravær fra skolen. Med afsæt i den politiske budgetaftale, nedsættes der derfor frem til 2026 et tværfagligt skolefraværsteam. Teamet har til formål at forebygge og nedbringe bekymrende fravær for børn og unge i Gentofte Kommunes folkeskoler. Som skolefraværskonsulent hos os i Gentofte Kommune bliver du en del af en organisation, som prioriterer høj faglighed, samarbejde på tværs samt nærværende, tidlig og fleksibel hjælp til børn og unge.

Vores nye tværfaglige skolefraværsteam som er startet pr. 1.6.2023 har en central rolle i sager, hvor skolefraværsproblematikker er omdrejningspunktet og skal hjælpe med at iværksætte indsatser, der både har et forebyggende, foregribende og indgribende sigte. Teamet fungerer som tovholdere i konkrete sager, hvor der er børn og unge med et bekymrende fravær og sikrer, at de rette indsatser igangsættes rettidigt i samarbejde med skolen, børnene/de unge og deres forældre. Teamet arbejder agilt helt tæt på praksis, så indsatsen målretter sig det behov børnene/de unge, forældrene og skolen har, hvorfor teamets opgaver kan ændre sig fra dag til dag og over tid.

Aktuelt består teamet af tre konsulenter, hvoraf en også fungerer som daglig leder. Tværfagligheden i teamet er på nuværende tidspunkt fordelt på fagprofessionerne psykolog, lærer og pædagog. For at opnå den optimale tværfaglighed mangler vi en socialrådgiver. Ansættelsen som skolefraværskonsulent vil være på 37 timer i teamet.

Vi har derfor brug for dig, der:

  • har erfaring med at arbejde med skolefraværsproblematikker
  • har en relevant faglig baggrund som socialrådgiver
  • har stærke relationelle- og samarbejdskompetencer og som er parat til at være insisterende i det tværfaglige samarbejde
  • har blik for at inddrage børn og unges stemmer og viden om, hvordan der arbejdes med at skabe deltagelsesmuligheder i fællesskaberne for alle
  • er klar på og har lyst til at være med til at forme det nye team og udvikle dets arbejdsgange, metoder og indsatser evt. i samarbejde med en ekstern samarbejdspartner og andre kommuner
  • er tålmodig, kan tænke kreativt, lide at arbejde fleksibelt og har mod på at gå nye veje i arbejdet

Dine vigtigste opgaver som skolefraværskonsulent:

  • At lave specifikke, håndholdte, konkrete indsatser målrettet den enkelte elev, som både kan foregå i hjemmet eller i skolen – med andre ord, hvad der skal til for at hjælpe barnet/den unge i trivsel og tilbage i skole
  • At være tovholder på indsatsen og samarbejde tæt med skolernes ledere, lærere og pædagoger, de fremskudte socialrådgivere og familiekonsulenter på skolerne, PPR, sundhedsplejersker m.fl.
  • At afholde børne-/ungesamtaler og bringe deres perspektiver og bud på løsninger i spil
  • At afholde forældre/familiesamtaler og samarbejde tæt med forældrene
  • At igangsætte indsatser i de klasser, hvor en klassekammerat er fraværende og i mistrivsel i samarbejde med skolen
  • At være brobygger mellem skole og hjem og hjælpe elever i rette tempo tilbage i skole
  • At inddrage fritidsklubber og andre i indsatserne

Af os kan du forvente:

  • Spændende og forskelligartede arbejdsopgaver
  • At opleve frihed under ansvar i din tilrettelæggelse af arbejdet
  • Et godt tværfagligt kollegafællesskab
  • En arbejdsplads med et stærkt blik for børn og unges trivsel og fællesskaber
  • En arbejdsplads med højt til loftet, og hvor vi gerne bringer nye ideer i spil og tør at gå nye veje

​​​​​​​Lidt om vores nuværende indsats mod skolefravær

I vores indsats forstås skolefravær som et symptom på mistrivsel, noget som for eleven er en meningsfuld handling, og som et komplekst problem med mange samvirkende årsager, der kræver inddragelse af barnets/den unges egne perspektiver. Vi mener derfor, at skolefravær skal løses med et fokus på fællesskaber og deltagelsesmuligheder, samarbejde og løsninger på tværs af forskellige fagpersoner, forvaltninger og et i tæt samarbejde med forældrene og barnet/den unge selv.

Løn og ansættelsesforhold

Løn og ansættelsesforhold sker i henhold til gældende overenskomst. I Gentofte Kommune er der en generel politik om, at der på børne- og ungdomsområdet skal indhentes straffe- og børneattest.

Tiltrædelse forventes den 1. oktober 2023. Stillingerne er tidsbegrænset til og med 2026.

Ansøgningsprocessen

Ansøgningsfristen er den 3. august 2023 kl. 23.59.
Ansættelsessamtaler afholdes den 15. august.

I Gentofte Kommune arbejder vi digitalt og derfor modtages ansøgninger og relevante bilag udelukkende via ansøgningsformularen. På Gentofte Kommunes hjemmeside finder du stillingsopslag og ansøgningsformular www.gentofte.dk/job

Yderligere oplysninger

Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte leder af Skolefraværsteamet Louise Wittendorff Jensen, tlf. 2151 6823, mail: lwje@gentofte.dk (ferie uge 29 og 30).

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Rudersdal Kommune

-Virksomheden tilbyder:

-Arbejdsgiver:

Gentofte Kommune, Bernstorffsvej 161, 2920 Charlottenlund

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 03-08-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Ved skriftlig henvendelse: https://gentofte.dk/jobopslag/?hr=show-job/154657&linkref=120157&locale=da_DK

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5863144

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet